Aircoservice

Veel moderne auto’s hebben een aircosysteem aan boord, dit systeem, vergelijkbaar met je koelkast thuis, zorgt ervoor dat een compressor het koelmedium verplaats, laat verdampen, en weer af laten koelen naar een vloeistof.

Dit systeem is, in tegenstelling tot je koelkast geen volledig gesloten systeem aangezien er diverse aansluitingen aan zitten waar rubber o-ringen tussen zitten. Afhankelijk van het gebruikte systeem zal de auto jaarlijks tussen de 20-100gr koudemiddel kwijtraken. Op een gegeven moment is het aandeel koudemiddel te gering en zal het systeem slechter gaan koelen, of zelfs helemaal niet meer koelen.

Wij zijn gecertificeerd om reparaties te mogen uitvoeren aan (mobiele) aircosystemen tot 3Kg inhoud , te weten het terugwinnen van koudemiddel, installeren en onderhouden van installaties, lekcontroles uitvoeren waarbij het koelcircuit mag worden geopend en het terugwinnen koudemiddel van een airco in een voertuig of mobiel werktuig.

Wij hebben een aparte machine voor het koudemiddel R134A, wat voorkomend is in auto’s TOT ca 2018, auto’s vanaf ca 2018 hebben het R1234yf koudemiddel aan boord, daar hebben wij weer een andere machine voor. Geen kans dus om beide koudemiddelen per ongeluk door elkaar te halen door het gebruik van een multi-machine.