EGR & Startcorrectie

Speciaal voor de TDI motoren van VAG heeft JDEngineering een startcorrectie ontwikkeld. Met deze modificatie slaan de TDI motoren een stuk sneller aan bij starten met een warme motor. Er hoeft dus geen kostbare nieuwe startmotor gekocht en gemonteerd te worden, enkel een softwarematige aanpassing.

Tevens kunnen wij tegelijkertijd de EGR-klep in de software dicht zetten (dit voorkomt vervuiling van oa het inlaatspruitstuk door hergebruik van uitlaatgassen).

egrvies

Na deze modificatie is het ook mogelijk om een plaatje tussen de EGR pijp te plaatsen, zonder dat dit storing geeft in het motormanagement.
Kosten voor EGR en startcorrectie zonder tuning: € 125,- incl btw (voor wagens t/m 2008) Kosten voor EGR en startcorrectie zonder tuning: € 250,- incl btw (voor wagens vanaf 2008) (Bij chiptuning kunnen deze modificaties standaard meegenomen worden in de software modificaties).

Wij verwijderen ook met grote regelmaat EGR koelers omdat deze of intern koelvloeistof weglekken, of uitlaatgassen/roet weglekken bij de bedieningshevel, het koelvloeistof verlies is vervelend, de uitlaatgaslekkage APK afkeur.

egrkoeler

* EGR en startcorrectie kunnen alleen worden uitgevoerd op wagens die nog in het bezit zijn van originele software of op chiptuning van JDEngineering.

* Bij de 1.2 TDI BJ 2009> BlueMotion, Ecomotive, Greenline kunnen deze EGR wijzigingen NIET uitgevoerd worden.